YAZ SAATİ UYGULAMASI DEĞİŞECEK Mİ?

YAZ SAATİ UYGULAMASI DEĞİŞECEK Mİ?

2016 yılında son bulan yaz saati uygulaması yaz aylarının yaklaşmasıyla yine tartışılmaya başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tartışmalara neden olan yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı.

Yaz saati uygulaması, herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir.2016’da yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre Türkiye'de yaz saati kalıcı hale getirilmiştir. 2016 yılı sonu itibarıyla bu uygulama son bulmuştur. Her yıl tartışma konusu olan uygulama yaz aylarının yaklaşmasıyla tekrar gündeme geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tartışmalara neden olan yaz saati uygulamasının değişmeyeceğini açıkladı. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arası yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını belirterek;

 

“Sağlanan bu uygulama ile birlikte sağlanan enerji tasarrufu ile birlikte bu tüketimin parasal karşılığı meskenlerde üç zamanlı tarifede 15,48 milyar liradır. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde Bakanlığımızın bir çalışması bulunmamaktadır.” İfadelerini kullandı.


Haber Kaynak : Sibel Turan