Necati Atar


Yılan Hikayesine Dönen Öğretmenevinin Akıbeti

Şimdi gelelim konunun bu ilin seçilmiş ve atanmış yetkililerine ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı ilgilendiren tarafına. 8 aydır kaba inşaatı biten öğretmenevine bir çivi dahi çakılamıyor. Neden?


Öğretmenevinin kaba inşaatının bitirilmesi konusunda Konukoğlu ailesi üzerine düşeni ziyadesiyle yaptı. Şehrimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yüklenici firmanın müteahhidi depremde hayatını kaybetmesine rağmen yakınları Öğretmenevi inşaatının yapımına ara vermedi. Ve teslim etmeleri gereken 8 Haziran 2023 tarihinde binayı yetkili birimlere teslim etti. ( Yüklenici firmanın müteahhidine Allah'tan rahmet, kaba inşaatı depreme rağmen zamanında teslim eden yakınlarına başsağlığı diliyor ve teşekkürlerimizi iletiyoruz)

Şimdi gelelim konunun bu ilin seçilmiş ve atanmış yetkililerine ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı ilgilendiren tarafına.

8 aydır kaba inşaatı biten öğretmenevine bir çivi dahi çakılamıyor.

Bütün mesele öğretmenevinin 2024 yılında Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programlarının içerisinde yer almasına kaldı.

Konuyu defalarca milletvekillerimizle görüştüm, Belediye başkanımıza konunun ehemmiyetini anlattım, Sayın Valimize düzenlemiş oldukları basın toplantılarında öğretmenevinin akıbetini sordum.

Aldığım cevaplar ortalama olarak öğretmenevinin en kısa zamanda yatırım programlarının içerisine alınacağıydı.

Milli eğitim bakanının Adıyaman'a ziyaretlerinde konunun gündeme alınması gerektiğini rica ettim yetkililerden.

Bu kadar bakan gelip gidiyor bir öğretmenevinin yatırım programına alınması neden gündeme gelmiyor diye sordum.

Öğretmenevinin hizmete geçmesiyle barınma sorunu yaşayan birçok öğretmenin barınma sorununun giderileceğini söyledim.

Sevgili dostum Mustafa Yücekaya Güne Bakış gazetesinde sağ olsun bugün konuyu manşete taşıdılar. Yetkililerden hâlâ ses seda herhangi bir açıklama yok.

Bu kadar sahipsizlik bu kadar umursamazlık bu kadar vurdumduymazlık olamaz.

Çok kısa bir zamanda ve çok basit bir şekilde yatırım programlarının arasına alınması gereken öğretmenevinin 8 aydır yüklenici firma tarafından teslim edilmesine rağmen kaderine terk edilmesi ve akıbeti konusunda hiçbir açıklama yapılmaması ya da yapılamaması sahipsizlik dışında bir kelime ile izah edilemez.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ali Tosun bu işin tam olarak neresinde bilmiyoruz. Kendileri de belki bizim gibi bu işin üzerinde fazlasıyla duruyordur ama kimselere dert anlatamıyordur.

Son olarak Memur-Sen Genel Başkan yardımcımız Sayın Ali Deniz hocamızdan konuyu Milli Eğitim bakanımızla görüşmesini rica ediyoruz. Konunun sayın bakanımıza iletilmediğini dahi düşünüyorum çünkü.

Son çare konuyu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı değerli hemşerimiz Sayın Ahmet Aydın'a iletmek.

Bunu da sırf birilerine ayıp olmasın diye yapmıyoruz, şimdilik...

***

Öğretmenevi, tıpkı üniversitemiz ve daha Adıyaman'ın birçok sorunu gibi gibi üzerinde sıkça durduğum ve sık sık dile getirdiğim konulardan bir tanesi. Yani öküz altında ayrıca buzağı aramaya gerek yok. Bu memlekette yaşayan herkes bu memlekette yaşanan her sorundan sorumludur. Bizim gücümüz ve sorumluluğumuz sorunları çözmeye değil dile getirmeye yetiyor ancak.