Şerife Güler


Vatan Sağ Olsun…

Ey şehit! Helal et hakkını! Büyürken yanında olamadığın evladın, genç yaşta yol arkadaşını kaybedip hem anne hem baba olmak zorunda kalan eşin için helal et!


‘Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma . Bilakis onlar diridirler’. (Al-i İmran süresi 169. ayet)

Annelerinin gözbebekleri, eşlerinin gönül yarası, evlatlarının dağı; Mehmetlerimiz, vatanı korumak için onları gözleri yolda bekleyen sevdiklerini bırakıp uçmağa gittiler. 

Şehitlerimizi sayısal bir veri gibi yazmak istemiyorum. Her birinin ailesinde yeri doldurulamaz. 

‘’Allah yolunda öldürülenlere ‘ölülür’ demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz’. (Bakara süresi 154. Ayet-i kerime)

Ateş düştüğü yeri yakmasın sadece vatan şehitlerimizin mi? Vatanı korumak sadece askerimizin, polisimizin mi görevi!  Her insanın yaşadığı topraklara borcu yok mu?

Ey şehit! Helal et hakkını!

Büyürken yanında olamadığın evladın, genç yaşta yol arkadaşını kaybedip hem anne hem baba olmak zorunda kalan eşin için helal et! 

Yarım kalan hayallerin, büyüdüğünde babasına ihtiyaç duyacak evladına hiç faydamız olamayacağı için. İşten eve gelmesini dört gözle bekleyen çocukların o kapıdan hiçbir zaman babalarının gelemeyeceği umutsuzluğuna, çaresizliğine bir şey yapamayacağımız için helal et!

Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Harekatı’nda Mehmetlerimiz şehit düştü, sayısal veri olarak paylaşılıyor her yerde oysa kaç ocağa ateş düştü. Şehitlerimizin anne babası dahil, abileri, ablaları, yakın akrabaları kaç ailenin yüreği yanıyor. Komşu olarak tanıyan, mahallesinde abisi olduğu çocuklar da üzgün.

Sosyal medya paylaşımlarında, haberlerde birkaç dakikalık paylaşımlarla duyarlılığını ortaya koymaya çalışıyor insanımız. Gümüşhaneli şehidimizin vasiyeti instagramda paylaşımlar yapılarak gerçekleştirildi.

Televizyonda haberlerde, tartışma programlarında şehitlerimiz üzerinden yapılan polemikler hiç hoş değil. Siyasiler şehit cenazesinde yaşanılanlar üzerinden tartışıyor. Şehit annelerinin, babalarının, eşlerinin acıdan yürekleri yanarken, cenazelerinde güçlükle ayakta dururken bu görüntüleri görmek çok üzücü. Şehitlerimiz, siyasetin malzemesi olmamalı. 

Şehit babasının acı gününde teröre kurban verdiği evladının arkasından terörü lanetlemesi, hakkımı helal etmiyorum demesi şehit babasının haddini bildirmeye yetti. Evladını sınır ötesinde şehit vermiş, yüreği yanan bir baba teröre alkış mı tutsun, acısın hiç mi dile getirmesin? Şerefli bir şehit babasının söyledikleri: kirli, toplumsal değerleri yerle bir eden, basit tik tok paylaşımları kadar önemsenmedi. İğrenç paylaşımlara kimse neden paylaşılıyor demezken, sansür uygulamazken acılı bir babanın haklı isyanına sessiz kalamadılar.

Her konuyu siyasete malzeme yapan siyasetçilerimiz, şehitlerimiz üzerinden siyaseti bıraksın. Nedenini, sonucunu araştırsın, soru önergesi versin… 

Sessizce gidin şehit ailelerini ziyaret edin, sizden bir şey istemezler emin olun, isteyecekleri tek şey var: Evlatları. Evlatlarını da geri getiremezsiniz, o yüzden bir şey istemezler rahat olun!!! 

Devletimizin, milletimizin, şehitlerimizin acısını yüreğinde hisseden tüm insanımızın başı sağ olsun…