Üzeyir Ergül


Unutursak İhanet Etmiş Oluruz

Unutmak yok, unutturmak hiç yok. Unutturmaya çalışanlara inat gündemde tutmaya devam edeceğiz 6 Şubat tufanını.


Unutmak yok, unutturmak hiç yok. Unutturmaya çalışanlara inat gündemde tutmaya devam edeceğiz 6 Şubat tufanını. 

Ahlak yoksunlarının sebep olduğu bu büyük yıkımı aynı acılar bir daha yaşanmasın diye gözlerinin içine soka soka yazmaya ve anlatmaya devam edeceğiz. 

Atanmışından seçilmişine sorumluluğu olan ya da sorumluluğu olanı kollayan kim varsa en azından gece uykusunun kaçması için düşüncelerimizi yazıya dökmeye devam edeceğiz. Her ne kadar şimdiye kadar yazılanlar muhatabı tarafından görmezden gelindiyse de biliyoruz ki söz olup uçmasın diye kaleme aldıklarımız muhatabına ulaşıyordur. Su nasıl akıp kendi yatağını bulup gideceği yere ulaşıyorsa gerçek olan da muhatabına ulaşmak için kanallar bulup er ya da geç ulaşacaktır hedefine.

İnsanlık tarihi iyi ve kötünün, doğru ile yanlışın tarihidir. Yaşamın diyalektiği zıtlıklar üzerine kuruludur. Acı ve mutluluk, ölüm ve yaşam, varlık ve yokluk...İnsan doğduğu andan itibaren ölüme yürür. Ölmek için yaşar. Mezar taşında adınız ve soyadınızın altında iki tarih yazar. Biri doğum diğeri ölüm tarihidir. O iki tarihin ortasında kısa bir çizgi vardır. Ve sizin o iki tarih arasını yani o küçük çizgiyi nasıl doldurduğunuz sizin nasıl yaşadığınızın özetidir aslında. 

Onurlu yaşamak çok uzun yaşamaktan daha değerlidir. Yalan ve dolanla, kayrılma ve kayırmayla, el pençe durmakla, liyakatsızlığı sıradanlaştırmakla, boyun eğmekle geçen uzun bir yaşam mezar taşınızda sadece rakamsal bir ifadedir. Aslında siz yaşamadınız. Siz birilerine yaranmak için nefes aldınız. Hiçbir zaman kendiniz olamadınız. Başkalarına yaranmakla geçtiği için ömrünüz hiçbir zaman eşinize eş, çocuğunuza ebeveyn olamadınız. Anne ve babanıza çocuk, arkadaşınıza gerçek bir dost olamadınız. Çünkü hiçbir zaman “Siz” olamadınız. Ve tarih sizi yaşadı saymayacak. 

Onurlu olmayanın bırakacağı onurlu bir mirası da yoktur. Seçme hakkı olsa belki de ilk kendisi silecektir o iki tarih arasında o küçük çizgide yaşanmış olanları.

On binlerce insan işte o iki tarih arasını birilerine yaranmak için geçiren kişilerin beceriksizliği yüzünden erkenden göç ettiler bu dünyadan. Bilime kulak tıkayan, liyakatsızları kayırmayla yetkilendiren kişiler sorumludur bu ölümlerden. Resmi belgelerde kendilerini aklayanlar, kendilerini kandırmaya devam edebilirler!