Editör


Şakalaşmanızı Bile Özledik!

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Her yıl bugün, gazeteciler arasında bir şakalaşma yapılırdı; “sen daha az çalışıyorsun, ben daha çok çalışıyorum” diye. 6 Şubat, 14 gazetecimizi aramızdan aldı. Artık şaka yapan da yok!


Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Her yıl bugün, gazeteciler arasında bir şakalaşma yapılırdı; “sen daha az çalışıyorsun, ben daha çok çalışıyorum” diye. 6 Şubat, 14 gazetecimizi aramızdan aldı. Artık şaka yapan da yok!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem, 11 ilde, özellikle de adıyaman’da büyük bir yıkıma ve ölüme neden olmuştu. Depremde gazetemiz çalışanlarından Aynur Göksu ve Mehmet Ünsal’ı da kaybetmiştik. Sadece onlar değildi, basın şehitlerimizin listesi de, kaybettiğimiz diğer canların listesi de çok uzundu.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman, bütün kazanımını kaybetti. İnsanların çoğunu toprağa, kalanı da yüreğe gömdü.

Bugün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Meslektaşlarımız için özel, ayrıcalıklı bir gün.

Adından dolayı “çalışan-çalışmayan” veya “az çalışan-çok çalışan” şakalaşmalarına neden olan bir gün. Depremin olmadığı, insanların bir birinin derdini sorduğu, halinden ahvalinden haberdar olduğu zamanlarda, mesleki şakalaşmalar da işin tadıydı, tuzuydu. Her 10 Ocak’ta olduğu gibi, 2023 yılının Ocak ayında da aynı şakalaşmalar halen kulaklarımızdan gitmiyor; sen daha az çalışıyorsun, ben daha çok çalışıyorum.

Deprem şehitlerimiz, Aynur Göksu, Barış Can Tabakçı, Burak Alkuş, Fatih Bayın, Hidayet Özdemir, İskender Korkut, İsmail Hakkı Koçak, Kemal Öner, Mehmet Ünsal, Muhammed Akan, Ruhi Akan, Yaşar Hamurcu, Yunus Emre Doğan ve Zübeyr Pektaş, hepiniz burada olsaydınız da, hiç çalışmasanız da olurdu. O şen kahkahalarınız, mesleği yaparken verdiğiniz motivasyon yeterdi.

6 Şubat’tan bu yana Adıyaman Basını, gazetecilerle ilgili her günde mahzun, bugün de her zamankinden mahzun.

Deprem çok şeyimizi aldı götürdü; şehrimizi, kültürümüzü, değer yargılarımızı, tarihi eserlerimizi, kazanımlarımızı ve insanımızı. O kadar çok insan kaybettik ki, kaybetmeyi bile kaybettik. O kadar çok insan öldü ki, ölümü bile öldürdük. O kadar çok ölüm gördük ki, ölmeyi bile öldürdük. Bir insanın hayatı boyunca, bir şehrin varlığı boyunca göreceğinden çok daha fazlasını gördük, hem de bir anda. 6 Şubat’ta, saatler 04:17’yi gösterdiğinde ve sizler yüreğimizde yer ettiğiniz müddetçe…

İyi ki vardınız…

Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, sizi unutmadık, unutmayacağız; Yattığınız yer nur, mekânınız cennet olsun!