Editör


Pazarlayacağınız Ürünü Önce Siz Beğenin!

Tarihi değerlerinizi dünyaya açmak, turizm gelirinizi arttırmak istiyorsanız, önce onu sizin beğenmeniz, bilmeniz, özümsemeniz, tarihi yönüne tümden hâkim olmanız gerekir.


Bir ürünün piyasada yer etmesini istiyorsanız, önce onu sizin kullanmanız, beğenmeniz, özümsemeniz, sindirmeniz gerekir.

Bu sadece bir emtia olan ürünler için değil, hayatın her alanında böyledir.

Fikir için bile bunu söyleyebiliriz.

Ama en önemlisi turizm için…

Tarihi değerlerinizi dünyaya açmak, turizm gelirinizi arttırmak istiyorsanız, önce onu sizin beğenmeniz, bilmeniz, özümsemeniz, tarihi yönüne tümden hâkim olmanız gerekir.

Turizm Haftası nedeniyle Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle Perre Antik Kentinde öğrencilerin tarihi kazıyarak öğrenmesi, bu açıdan “satacağın ürünü öğrenme” ve kabullenme dönemi olarak algılayabiliriz.

Adıyaman, sadece merkezdeki Perre Antik Kentiyle değil, Cendere Köprüsü, Nemrut Dağı, Kommagene krallığına ait irili ufaklı eserler, Besni, Gölbaşı, Gerger, Samsat, Tut, Sincik.. bütün ilçelerde, beldelerde bulunan tarihi eserlerimizi, değerlerimizi bilmeyen, duymayan ve görmeyen insanımız var.

Türkiye’de iki sahabeden birisi olan Safvan Bin Muattal hazretlerinin türbesinin yaşadıkları kentte olduğunu bilmeyen, bilse de görmeyen var.

Turizm Haftası bahanesiyle yapılan bu etkinliğin, aslında bu bilinirliliğe doğru atılan çok önemli bir adım olarak alınması gerekiyor.

Proje için Adıyaman il Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse ile Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a teşekkür ederken, tarihi eser ve değerlerimizin tanıtımı, bilinirliği ve özümsenmesi açısından çok daha değişik projeler beklediğimizi de burada aktarmış olalım.