Editör


Halk Buluşması ve Engeller…

Halk Günü deyince, halkın her kesimi düşünülür. Sema hanım da öyle düşünmüş olmalı ki, diğer vatandaşlar gibi ‘Halk Günü’ne katılmak istemiş, sorununu ilk elden Adıyaman Valisine ileterek, çözümünün kolaylaştırılmasını düşünmüş.


Vatandaşla bire bir ilgili kurumların ‘Halk Günü’, aradaki tüm engelleri kaldırarak çözüme daha yakın olma açısından dikkate değer bir uygulama. Kimi zaman istismar edilse de, kimi zaman gerekli-gereksiz sorunlar taşınsa da, arada çıkan birkaç çözümü gereken sorun bile, projenin amacına ulaştığını gösterir.

Adıyaman valisi Dr.Osman Varol, ilkini geçen hafta Salı günü yaptığı, bu hafta da devam ettirdiği Halk Günü, 6 Şubat depreminden bu yana ‘halkı hesaba alma’ projelerinin en önemlilerinden birisidir.

Halk Günü deyince, halkın her kesimi düşünülür. Sema hanım da öyle düşünmüş olmalı ki, diğer vatandaşlar gibi  ‘Halk Günü’ne katılmak istemiş, sorununu ilk elden Adıyaman Valisine ileterek, çözümünün kolaylaştırılmasını düşünmüş.

Ama bir sorun var, yüzde 96 oranında bedensel engelli olan Sema hanım, tekerlekli aracıyla valilik makamına çıkması mümkün değil. Asansörle çıksa bile, valiliğe kadar gitmesi imkânsız.

Ama imkânsızlık yok, engel yok.

Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sema hanımın bu dileğini gerçeğe dönüştürerek, bir süreliğine de olsa dünya güzelleşiyor, depremin acısı hafifliyor, insan olmanın hazzını yaşamaya başlıyoruz.

Tek dileğimiz bu tür güzellikleri hep görmek…