Cengiz İnci


Düşüncelerimiz de Yorgun

Deprem süreciyle birlikte yorulan depremzedelerin gittikleri her yerde çektikleri sıkıntıları anlatamamaları nedeniyle psikolojilerinin yerle yeksan olduğunu belirtmek zorundayız.


Depremin yaşandığı günden bugüne kadar depremzedeler kendilerini güvenli bir yerde hayatlarını sürdürebilmek için mücadeleye devam ediyor.

Deprem süreciyle birlikte yorulan depremzedelerin gittikleri her yerde çektikleri sıkıntıları anlatamamaları nedeniyle psikolojilerinin yerle yeksan olduğunu belirtmek zorundayız.

Herkes yorgun, bitkin ve şaşkın durumda.

Herkes sorularına ve sorunlarına sağlıklı bir cevap bekliyor.

Depremzedelerin kafalarındaki soru işaretlerinin doğru dürüst giderilmediği için sıkıntıları katlanarak devam ettiğini belirtmekte fayda var.

Cevaplanması gereken sorulardan birkaçını sıralamak istersek:

Ev sahibi olup evleri yıkılanların kafası karışık olmasının temel nedeni hak sahipliği durumu ve yerinde dönüşüm sıkıntıları ve rezerv alan ilan edilen yerlerin durumu ile ilgili kimse net açıklama yapmıyor.

Kiracıların durumu ayrı bir muamma ve derinleşen dertler depremzedelere her gün bir deprem daha yaşatıyor.

Deprem bölgelerindeki artan maliyetlerin kontrol altına alınması gerektiğini de özellikle belirtelim ki yetkililerin dikkatini bu yöne çekelim.

Su sıkıntısı ve konteynerlerin bulunduğu yerlerde temizlik ve diğer sorunların irdelenmesi gereken en önemli konular.

Özellikle de beton fiyatlarının can yaktığını yerel medyada ve sosyal medyada sıkça görmekteyiz.

Yetkililer bu durumu irdeliyor, kontrol ediyor ve yaptıkları kontrollerde haksız kazanç sağlayanlara gerekli yaptırımları yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Belediyenin bünyesinde beton santrallerinin ivediyle kurulması vatandaşı rahatlatacaktır.

Deprem olan bölgelerin demografik yapısının korunabilmesi için bu bölgelere özel teşviklerin yapılması bununla birlikte iş adamlarının gerçek bir yatırımcı olarak bu bölgelere yönlendirilmesi gerekmektedir.

Bölgedeki izlenimlerimizde yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aday adayların inanılmaz vaatlerini okudukça daha önce neredeydiniz demek istiyoruz?

Mademki bu kadar düşünceliydiniz, niçin daha önce meydana çıkıp söylenmesi gerekenleri ve yapılması gerekenleri yapmadınız?

Evet, beyler bizler yorgunuz ve dertliyiz; sizlerse mevki ve makam peşindesiniz.

Her şeyin farkındayız bizler.

Deprem bölgelerini gerçekten dert edinenlerin yerel yönetimlerde aday göstermesi dileğiyle herkesi en içten dileklerimle selamlıyorum.