Editör


Daha Çok Okul, Daha Çok Kitap

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem, sadece can ve mal kaybına neden olmadı. Aynı zamanda kültür birikimlerimizi de enkaz altında bıraktı.


Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bir süredir Adıyaman’daki okulların kütüphanelerine kitap desteğinde bulunuyor. Deprem sonrası yapılan kampanyalarla da okulların kitapsız kalmaması için çalışılıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem, sadece can ve mal kaybına neden olmadı. Aynı zamanda kültür birikimlerimizi de enkaz altında bıraktı.

Depremde birçok okul yıkıldı, birçok kütüphane yerle bir oldu. Enkazda kalan kitapların sayısını hesaplamak bile mümkün değil.

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, bu açığı kapatmak adına Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okullara kitap takviyesi yapıyor, öğrencilerin okuma ve kitapla ilgili sorularına da muhatap oluyor.

Birçok STK ve şahısların da benzer destekleri depremden bu yana zaman zaman gözleniyor. Yazarımız Necati Atar’ın da bu yönde bir çabası oldu. Hatta deprem sonrası il dışından da bazı okul ve öğrencilerin çabalarıyla ilimizdeki öğrenciler yeniden kitapla buluşma şansı yakaladı.

Depremin büyüklüğünü, okullara ve kütüphanelere verdiği tahribatı düşündüğümüzde, daha çok kitabın, okullarla, öğrencilerle buluşması, kütüphane raflarının daha çok kitapla dolması gerektiğini anlayabiliriz.

Bu çaba güzel, bu çaba farklı kampanyalarla desteklenmeli ve yayılmalı.

Depremin psikolojisini, yeni şeyler öğrenerek, farklı dünyalara açılarak aşacak olan çocuklarımızın, yarına daha güvenle bakacağına da inanıyoruz.