Cengiz İnci


Adıyaman’ın Vekillerine Açık Mektup

Bildiğiniz gibi asrın felaketinde bulunmuş biri olarak Adıyaman’ın inşasında ve ihyasında katkısı olacak herkesi merakla incelemeye karar verdim ve öncelikle Adıyaman’ın vekillerinin neler yaptığını merak edip vekillerden başlamak istedim.


Hep birlikte 06/02/2023’te kıyameti yaşadık ve bu kıyametin etkileri halen devam etmekte.

Depremin oluşturduğu sıkıntıların giderilmesi için nasıl çalışmaların yapıldığını, yapılan çalışmalarda eksiklerin neler olduğu ve eksikliklerin giderilmesi konusunda ne gibi çalışmaların yapıldığı ve yapılacağı konusunda merakımızın giderecek yetkilileri araştırmak ve kendilerine çözüm önerileri sunmak amacıyla kendimce bir yazı dizisi hazırlamaya karar verdim.

Bildiğiniz gibi asrın felaketinde bulunmuş biri olarak Adıyaman’ın inşasında ve ihyasında katkısı olacak herkesi merakla incelemeye karar verdim ve öncelikle Adıyaman’ın vekillerinin neler yaptığını merak edip vekillerden başlamak istedim.

Adıyaman vekillerinin bu deprem sürecinde Adıyaman ile ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarını merak edip vekillerimiz hakkında bilgi toplamak amacıyla vekillerimiz hakkında kısa bir araştırma yapmaya karar verdim.

Bu haftaki konuğumuz sayın İshak şan.

İshak Şan hakkında bir bilgimin olmadığını ancak Adıyaman milletvekili olduğu için merak etmiştim kendilerini.

Adıyaman Milletvekillerinden İshak Şan’ın adını medyada birkaç yerde görünce kendilerini merak edip Adıyaman’daki ve Ankara’daki dostlarımdan birkaçını arayıp İshak şan hakkında bilgi edinmek istediğimde İshak Şan’ın birkaç güzel özelliğini öğrendiğim ve sizlerle paylaşmak istedim bu özelliklerini.

Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan hakkında minik bir araştırma yapmak amacıyla birkaç dostumu aramıştım ve dostlarımın içtenlikle yaptığı açıklamaları sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan 1976 yılında doğmuş Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduktan sonra Adıyaman ili Kahta ilçesinde çalışmış daha sonrasında Ankara’da çalışmıştır.

2015-2020 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Sağlık Ekibinde çalışmış ve 2018'de Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı olarak atanmıştır kendileri.

Daha sonrasında 2023 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Adıyaman milletvekili olarak seçilmiş ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi olarak görev aldığını biliyoruz.

Şan hakkında bilgi aldığım arkadaşım İshak Şan’ın son derece çalışkan, üretken ve girişimci İyi bir dinleyici ,sabırlı ve takip ettiği işi bitirmeden rahat etmeyen biri  olarak tanıttı, bunun yanında kendisinden bir ricada bulunulduğu zaman yapabileceği bir şey varsa yapabilirim diyen eğer bir şey yapamayacaksa lafı kıvırmadan direk yapamayacağını belirten biridir.

 İyi bir dinleyici olarak tanıtılan Şan’ın Adıyamanlı hemşerilerimizin dertlerine derman olacağı kanattı oluştu  ve bizleri hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyorum.

İshak Şan reklam yapmayı sevmeyen ve reklam peşinden de koşanları da sevmeyen biridir.

Olarak tarif ettiler.

Ankara’da sevilen sayılan ve sözü geçen bir siyaset adamı ve doktor olduğunu belirtiğinde peki İshak Şan’ın Adıyaman’a ne gibi faydası olacak dediğimde şu cevabı aldım.

Şan Adıyaman için en büyük fırsat olarak görmenizi öneriyorum dediğinde.

- peki, bugüne kadar Adıyaman için ne yaptılar kendileri?

- Adıyaman Devlet Hastanesinin birçok malzeme ihtiyacını giderdiğini ancak bunun duyurulmasını istemediğini biliyorum.

Neden yaptığı çalışmaları bilinmesini istemiyor ki bizler bir toplu iğnesi kadar faydası olanları dahi unutmayacağız.

Ben de kimsenin reklamını yapmak niyetinde olmadığımızı ancak zor günlerden geçen Adıyamanlıların yalnız olmadıklarını bilmeleri açısında yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini düşündüğümü ifade ettim.

Şu günlerde yeni hastane ve diğer sağlık araç ve gereçleri için Ankara’da çalmadık kapı bırakmıyor ve depremde en çok etkilen il olan Adıyaman için Toki tarafında yapılan konutların daha hızlı ve sağlam bir şekilde yapılması için gerekli temaslarda bulunduğunu ve bu konutların teslim edilmesi içinde yeklilerin kapılarını aşındırdığında da haberim var dediğinde buruk bir sevinç yaşadığımı belirtmek istiyorum.

Diğer milletvekillerimizden de aynı performansı beklediğimizi bilmelerini istiyorum.

Şu an itibariyle Adıyaman’da insanlar son derece zor şartlarda yaşamaya çalışıyorlar ve memleketlerinden ayrılmak istemiyorlar.

Son yağan yağmurlarda konteynerlerde kalan Adıyamanlıların çekmiş olduğu sıkıntıların bir an evvel giderilmesi istiyoruz.

Siyasetçilerin vatandaşın bu vefasını görüp gecelerini gündüzlerine katıp durmadan dinlenmeden çalışmaları gerektiğini hatırlatmayı gerek duymuyorum.

Bizlere; reklam peşinde koşan siyasetçi değil, iş yapan siyasetçinin gerektiğini altını çizerek vekillerimizden gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz.

İshak Şan’a yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle teşekkür edip Adıyamanlılara farklı müjdeleri vereceğini düşünerek kendilerine şu soruyu yöneltmek istiyorum.

Sayın şan, reklamı sevmediğinizi öğrendik ve siz reklam için değil millet için çalışıyorsunuz sizin bundan sonra Adıyaman için neler yapmayı planladığınızı açıklar mısınız?

Diğer vekillerimizin çalışmaları hakkında da ilerleyen zamanlarda kamuoyunu bilgilendirmeye çalışacağız

Bir depremzede olarak sizlerin yaptığı ve yapacağı çalışmaları yakından takip edeceğimizi ve çalışmaları Adıyamanlılarla paylaşacağımızı bütün vekillerimizin bilmesini istiyorum.

Bu vesileyle depremde vefat eden bütün kardeşlerimi rahmetle anıyorum.