Cengiz İnci


Adıyaman’a Bir Bakan

Oluşabilecek yeni kabinede Adıyamanlıların Adıyamanlı bir Bakan beklediklerini biliyoruz ve konunun irdelenmesi gerektiği bir konu olduğunu gerektiğini de belirtelim. Herkes gibi benim de beklentilerim var büyüklerimizden.


Adıyaman’a bir Bakan istiyoruz.

Adıyaman’a; iş, aş ve konut anlamında bir Bakan gerekiyor.

Deprem döneminde ve sonrasında herkeste bir sitem havası!

Yaşanan olaylardan sonra, herkeste farklı bir sıkıntı ve hiç bitmeyecek bir beklenti başladı.

Beklentilerin olması da son derce doğal ve herkesin bir yaşam umudu olmalı!

Sıkıntı dediğimiz, yaşamı bitirecek derecede olmamalı, insanlarımız bir çaba içinde ve hayata tutunma derdinde.

Adıyamanlıların olmadık yerlerde olmadık tepkiler vermeleri son derece doğal değil mi?

Oluşabilecek yeni kabinede Adıyamanlıların Adıyamanlı bir Bakan beklediklerini biliyoruz ve konunun irdelenmesi gerektiği bir konu olduğunu gerektiğini de belirtelim.

Herkes gibi benim de beklentilerim var büyüklerimizden.

Bir Bakanımız olduğu takdirde Adıyaman’ın sorunları daha rahat çözüme kavuşacaktır.

Birileri olmalı ve ne pahasına olursa olsun Adıyaman’ı dert etmeli kendine.

Birileri var ve birilerinin dertlerini yazması gerektiğini düşünerek yazmaya karar verdik bu yazıyı.

Adıyaman’ın geleceğini şekillendirebilecek birileri var ve uzun bir zamandır bu konu hakkında düşünüyorum.

Kim memleketime daha faydalı olabilir diye düşüncelerim beynimi kemirmeye devam ediyor.

Düşün babam düşün yoksa işin diye…

Bu isimleri belirlemeye çalışırken son derece tarafsız davranmaya çalıştım ve kendimle kavga ettiğimi bilinmesini istiyorum.

Bunların birkaçı yakinen tanıyorum.

Bunlardan ilk ikisi sendikal anlamda Adıyaman’da ve Türkiye’de tanınan Mehmet Dağtekin ve Ali Deniz ve ikisi de Adıyaman sevdalısı olarak tanımlamamızın içinde yer alıyorlar ve zihin haritamızda da böyle kalacaklar.

Mehmet Dağtekin; sendikacı, eğitimci, iş adamı ve siyaset anlamında kendini kanıtlamış ve Adıyaman için çabalayanların başında geldiğini bilmekteyiz ve çabalarını devam etmesi konusunda da ısrarcı tavrını sürdürmesini beklemekteyiz.

Ali Deniz; deprem döneminde herkesin kayıplarının olduğu gibi Ali Deniz de ablasını ve üç yiyenini depremde kaybetmiş biri olarak o geçmeyen zaman diliminde gecesini gündüzüne katıp depremzedelere yardım için çırpındığına şahidiz.

Güzel Sanatlar Lisesinin bahçesinde bütün Adıyamanlı sevdalıları gibi tırlarda gelen yardım malzemelerine omuz vermesini unutamıyorum.

Özellikle deprem döneminde Adıyamanlıların dertleriyle dertlenen ve birçok ilde barınma sorununa el atan Ali Deniz’i yaptıklarını ve çabasını unutmak mümkün değil.

7/24 telefonları açık olan ve Adıyamanlı olup arayan herkese gönlünü açan ve hiçbir ayırım yapmadan elinden geldiği kadarıyla yardımcı olan ve arayanlardan cevap veremediklerine mutlaka geri dönüş yaptığını biri olduğunu da biliyoruz.

Ali Deniz; eğitim anlamında Ankara’da Adıyaman’a birçok konuda destek olduğunu biliyoruz ve bu desteklerinin arttırmasını bekliyoruz. 

Adıyamanlı bürokratlarla Ankara’da yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlarını ilerleyen günlerde göreceğiz hep birlikte.

Bir diğeri ise Avukat Abdurrahman Akıncı beyefendi iyi bir okur, yazar ve düşünür.

Mesleğinde kendini kanıtlamış ve burada ismini zikretmek onur duyduğum biri kendileri.

Hukuki anlamada kendisine müracaat edenlere yardımcı olan, yol gösteren ve bir karşılık beklemeden çalışmalarına devam eden Akıncı’nın Adıyaman’a yapacak hizmetlerini artırmasını beklemekteyiz.

Haşim Asnuk’un, deprem döneminde insanüstü gayrette bulunduklarına şahit olduk ve bu çabalarının devam edeceğini de bilmekteyiz.

Bir diğeri de hiç karşılaşmadığım ancak uzun zamandır takip ettiğim iş adamı Hüseyin Büyükfırat.

Büyükfırat’ı yakın dostlarımın uzun sohbetlerinde sanki yakinen tanıyormuşum gibi gönül rahatlığıyla adını yazma cesaretini kendimde buluyorum.

Azerbaycan’da iş adamı olan Büyükfırat Adıyaman’ın gelişimi için bir değer olarak görülmesi gerektiği düşüncesindeyim.

Bu konuda gerekli çalışmaları yapması konusunda beklentilerimizin olduğunu ve Azerbaycan’da Adıyamanlıların istihdamı konusunda neler yapabileceğini bekleyeceğiz ve Adıyaman’a yatırım yapmasını beklediğimizi de bilmesini istiyoruz.

Tevfik Göksu ve Erdemoğlu ailesi Adıyaman için bir umut olmalı ve olacaklarına inanmaktayım.

Türkiye’nin enlerinde olan Erdemoğlu ailesinin Adıyaman merkezde yatırım yapmaları konusunda Adıyamanlıların beklentileri bulunmaktadır.

Bu konuda gerekli yatırımları yapacaklarını beklediğimizi ve yatırım için organize sanayinde yer tahsisi için de gerekli kolaylığın sağlanacağı konusunda da olan inancımızı yitirmeyeceğiz.

Özellikle depremzede öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda Adıyamanlı iş adamlarının gerekli çalışmaları yapacaklarını düşünmekteyiz.

Gençlerimiz; geleceğimizi aydınlatacak birer yıldızı olduğunu düşünerek maddi ve manevi anlamda gençlerimize gerekli yardımların sağlanması için STK’ların, milletvekillerinin, Belediye Başkanın ve iş adamlarının bir an önce harekette geçmelerini bekliyoruz.

Bu konuda da Bakan yardımcısı Sayın Ahmet Aydın’nın gerekli çalışmaları ve yönlendirmeleri yapacağından şüphemiz yok.

Ayrıca; Bakan yardımcısı sayın Ahmet Aydın’dan Adıyaman’daki sorunların çözümü konusunda beklentilerimizin olduğunu ve bu beklentilerin çözümü noktasında da Ankara’da gerekli çalışmaları yaptığını ancak kendisinden daha üst düzeyden beklentilerimizin olduğunu bilmesini istiyoruz.

Sağlık, eğitim ve barınma konusunda Adıyamanlı siyasetçilerden, bürokratlardan, iş adamlarından Adıyaman’a yatırım yapmalarını bekliyoruz; bu konuda gerekli çalışmaların hızlandırılması için Adıyamanlı birinin Bakan olması gerekmektedir.

Gerekli yatırımlar yapıldıkça deprem sonrasında dışarıya gitmek zorunda kalan Adıyamanlıların Adıyaman’a döneceklerini düşünmekteyiz.

Bu dönem kırılma, küsme ve köşesine çekilme dönemi değil kimin elinde ne geliyorsa onu yapmak zorunda…