Tarih: 18.04.2024 12:40

Adıyaman Üniversitesi’nden Adıyaman Tanıtım Filmi

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman’a ait 11 ören yerinin tanıtıldığı CULTOUR Adıyaman tanıtım filmi, Adıyaman Üniversitesi mensupları tarafından hazırlanarak görücüye çıktı. Film, büyük bir ilgi gördü.

Proje koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen  “Kültürel Faaliyetlerde Göçmenler, Mirasın Korunması ve Turizmin Teşvik Edilmesi” adlı projenin kapanış programı gerçekleştirildi.

M. Vehbi Koç Konferans Salonundaki programa Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, İl jandarma Komutanı Kd. Albay Hikmet Uz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse yaptı.

İl Müdürü Gelse, proje çerçevesinde tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak ve turizm destinasyonlarını tanıtmak gayesinde olduklarını ifade etti.

Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Adıyaman Üniversitesi olarak Adıyaman’ın tarihi ve kadim kültürünü geniş kitlelerle buluşturmayı hedefleyen bir projede yer almaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Mehmet Kelleş, “Projemizin ulusal ve uluslararası turizme ciddi katkı sağlayacağına inanmaktayım. Dijital çağda yaşıyoruz. Tanıtım yapmamız gerekiyor. Afiş ve kitaplar elbette önemli ancak daha çok dijital ortamlarda tanınırlığımızı artırmalıyız. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim topraklarımız, evrensel bir kültüre sahiptir. Değerlerimizi sonraki nesillere aktarmamız çok önemli. Projenin hedef kitlesinin yerel ve misafir gençler olması ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan kültürel değerlerimizin gençler tarafından kavranması, kültürel hazinemizin sonraki nesillere aktarılmasında etkin rol oynayacaktır. İlimizin tanıtımı açısından büyük öneme haiz olan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 6 Şubat depremlerinin ardından Adıyaman’ımızın yeniden ayağa kalkması ve tanınırlığının artması için nice güzel projelerde bir araya gelmeyi ümit ediyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere ise, "Adıyaman Belediyesi olarak İlimizin tanıtımı ve turizminin geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Toptaş, Öğretim Görevlisi Sultan Bilget Güçlüer ve Öğretim Görevlisi Tekin Doğan tarafından hazırlanan Akademik Trio Konseri verildi.

Konser sonrası Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda ADYÜ Cultour Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Çiğdem Sabbağ tarafından proje sonuç sunumu gerçekleştirildi.

Program, Adıyaman ören yerlerinin tanıtım filminin gösterimi, fotoğraf çekimi ve kokteylin ardından son buldu.

Proje Sona Erdi

Koordinatörlüğünü Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün yaptığı, Adıyaman Üniversitesi ve İspanya Blue Beehive Eğitim ve Kültür Derneği ortaklığı ile yürütülen “Kültürel Faaliyetlerde Göçmenler, Mirasın Korunması ve Turizmin Teşvik Edilmesi (CULTOUR)” Erasmus+ KA210 YOU projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Adıyaman’a ait 11 ören yerinin tanıtıldığı projenin son çıktısı olan CULTOUR Adıyaman tanıtım filmi, Adıyaman Üniversitesi mensupları tarafından hazırlanıp tamamlandı. Belgesel filmin tanıtımı Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda CULTOUR kapanış konferansı ile gerçekleştirildi. Yapımını Adıyaman üniversitesinin üstlendiği filmin yönetmenliği, kurgu ve montajı Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde görevli Öğr. Gör. Büşra Kuruçay; görüntü yönetmenliği, kamera ve drone çekimleri Ömer Faruk Gözleyici; metin yazarlığı Dr. Öğr. Üyesi Fadime Tikbaş Apak, İngilizce çevirisi Öğr. Gör. Fatma Aslan Uçar, seslendirmesi ise ADYÜ FM koordinatörü Hakan Çalışkan tarafından yapılan tanıtım filmi büyük ilgi gördü.

Adıyaman’ın tanıtımına önemli katkı sağlayacak, görsel ve metinsel öykülemelerle zenginleştirildiği. projenin web sayfası olan www.migrantcultouractivities.com adresine eklenerek evrensel olarak erişime sunulacağı açıklandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —