Adıyaman Okçuluk Sporuyla Tanışıyor

Adıyaman Okçuluk Sporuyla Tanışıyor

Adıyaman ata sporumuz olan geleneksel okçulukla tanışıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Umarım bu branşta milli sporcular da yetiştirerek fark yaratmaya devam ederiz” dedi.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ata sporu olan Geleneksel Türk Okçuluk branşının okullarda tanıtımını sağlamak, branş hakkında öğrencilerde farkındalık çalışmaları yürütmek için çalışma yapıyor.

Okçuluk branşında alt yapı oluşturmak amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; “Adıyaman’da yeni bir branş olarak öğrencilerin ilgisini ve dikkatini çekiyor. Özellikle depremin öğrencilerimiz üzerinde bıraktığı olumsuz etkinin rehabilite noktasında da etkin olacağı düşüncesiyle ilimiz merkez ve ilçelerde bulunan okullarda Geleneksel Türk Okçuluk tanıtım çalışmalarına başlanıldı.

Geleneksel Türk Okçuluk branşının kurumumuz bünyesinde tanıtılması ve yaygınlaştırılması çalışmalarına başladık. Umarım bu branşta milli sporcular da yetiştirerek fark yaratmaya devam ederiz” dedi.