Cengiz İnci


Ramazan’a Hazırlık

Bizler Ramazan’a hazırlık yaparken İsrail de Ramazan’a hazırlanmakta ve Gazze’de katliama devam edeceğini Dünya’ya ilan ediyor.


Bizler Ramazan’a hazırlık yaparken İsrail de Ramazan’a hazırlanmakta ve Gazze’de katliama devam edeceğini Dünya’ya ilan ediyor.

Bugüne kadar yaptığı zalimlikler yanına kar kalınca zalimliklerine zalimlik katarak masumları öldürmeye devam edeceklerini haykırıyorlar.

Bizler de Ramazan ayına hazırlanmak için çarşı Pazar dolaşacağız dolaplarımızı doldurup Ramazan’ın başlamasını bekleyeceğiz. 

Düşünemiyoruz.

  Bizler hangi yüzle oruç tutacağız v?

 İftarlarımızı gönül rahatlığı ve huzuruyla açıp, camileri doldurup, teravi namazlarımızı eda edip ve uyumaya devam edeceğiz değil mi?

  Bizler huzurlu bir şekilde hayatımıza devam ederken birileri haykırmaya başladı.

Haykırmaya başlayanlar bizden olmamalarını garipsemiyorum artık.

Filistin’i savunmak için Müslüman olmaya gerek olmadığını anladım.

İnsan olmak yeterliymiş!

Bazı insaflı Avrupalı siyasiler minik te olsa adım atmaya başladılar ya Müslüman siyasetçiler? 

BM raportörlerince, İsrail'e silah satışının yasaklanmasına ilişkin yazılı açıklama yapılıyor ve İsrail’in katil olduğunu Dünya’ya ilan ediliyor.

İsrail’in:

"Gazze'de kullanılacağı ve uluslararası hukuku ihlal edeceği gerekçesiyle İsrail'e silah satışı derhal durdurulmalı."  Diye harekete geçiyorlar ve diğer taraftan İsrail ordusundaki bazı askerler başkaldırıyor Siyonist zihniyette.

‘’Netanyahu'nun, Alpinist adı verilen özel askeri birliği ziyareti öncesinde askerlere görüşme için hazır olmaları talimatı verildi ancak birçok asker Netanyahu ile görüşmek istemedi.   ‘’ okuyoruz haber sitelerinde.

Dünya’da ilginç gelişmeler olmaya devam ediyor çok şükür.

 İslam aleminin sözde liderleri uyumaya devam ediyor.   

Batılı askerler gerçekleri görüyor ancak bizler göremiyoruz.             

 ‘’  ABD'de hava kuvvetleri mensubu bir asker, Gazze'deki savaşı protesto etmek için başkent Washington’daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı.

25 yaşındaki Aaron Bushnell'in ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldığı ve saatler sonra hayatını kaybettiği bildirildi.’’

Haberini okuyunca kendime üzüldüm.

Suskunluğum damağımı kuruttu ve düşünmeye başladım.

 İslam aleminin yetimlerini Müslüman olmayanlar canları pahasına savunuyor ve savunmaya devam edecekler ya bizler ne zaman kendimizi sorgulamaya başlayacağız?

Avrupa’nın farklı başkentlerinde çok ilginç protestolar yapılıyor, boykotlar hayata geçiriliyor ve bizler uyumaya devam ediyoruz.

İslam’ın ilk kıblesi işgal altındayken bizler nasıl rahat uyuyoruz, uyuyacağız ve uyumaya devam edeceğiz?

Haydi! Ramazan’ınız mübarek ola…