Editör


Adıyaman Ayaktaydı

O gece sabaha kadar ayakta olan sadece polis merkezi çalışanları değil, sadece kurumlar değil, bütün Adıyaman’dı…


Önceki gün akşam saatlerinde Adıyaman Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezinde meydana gelen elim olayda maalesef iki polisimiz şehit oldu, kendi meslektaşlarına silahla saldıran polis memuru ise yaralı olarak yakalandı.

O gece sabaha kadar ayakta olan sadece polis merkezi çalışanları değil, sadece kurumlar değil, bütün Adıyaman’dı…

29 Nisan Cumartesi akşamı Saat 20:15 sularında Adıyaman Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezinde duyulan silah sesleri, arkasından polis sirenleri ve ambulans sesleriyle çalkalanan Adıyaman, sabaha kadar ayaktaydı.

6 Şubat’ta meydana gelen, depremin büyüklüğü, ulaşımın zorluğunu da hesaba katarak yalnız kalan Adıyaman halkı, kendi kendisine yetme çabasını ilk günlerde sürdürdü. Deyim yerindeyse imece usulü acıları azaltmaya çalıştılar.

Bu, o kadar içselleştirilmiş ki, polis merkezinde meydana gelen silahlı saldırının terör saldırısı zannedilerek, karakola desteğe gitmeye varan bir eyleme dönüştü.

Elbette elinde hiçbir silahı olmayan, zaten yasal olarak da böyle bir görevi olmayan vatandaşların polis merkezinde yapacağı hiçbir şey yoktu ama o bilinç, imece usulü acıları azaltma, yeniden devreye girmişti.

Yaşanan hiçbir şey gencecik iki polisimizi geri getirmeyecek. Şehit Polisler, Polis Merkezi Amiri Başkomiser Kamuran Üçgöl ve Asayiş Şube Ekipler Amiri Gökhan Özer’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm emniyet camiasına başsağlığı diliyoruz.